Grener

Feltritt

Feltritt er ryttersportens triatlon. Tre forskjellige øvelser skal gjennomføres på samme hest, på samme stevne. Under konkurransen testes mot, tillit, utholdenhet, kontroll, samspill og rytterens hestekunnskap. Som konkurransegren består feltritt av dressur, sprang og feltritt (terrengprøve). God kondisjon, styrke og balanse er avgjørende hos både hest og rytter. Feltritt er Brekka Rideklubbs (BRK) satsingsområde. Våre ryttere starter konkurranser fra Knøttecup (60 cm) til CCN3*-S. Vi fikk i 2019 vår første norgesmester for junior, Kristine Tynes Heen og Ealgary B. Kristine og Eagle ble på nytt norgesmestere i 2020 og 2021, denne gangen for unge ryttere. Marie Trollnes Eidbo tok gullet norgesmester for junior i 2021.

Sprang

I sprangridning tester man mot, samarbeid, kontroll, dyktighet og tillit. Alt skal klaffe det ene minuttet man er inne på konkurransebanen. Det er om å gjøre å ri raskest og feilfritt, samtidig som man skal ta hensyn til hesten.
Rytterens hovedoppgave er å få frem det beste i hesten og seg selv som rytter.

Brekka Rideklubb (BRK) ønsker å ta våre medlemmer fra ny konkurranserytter til erfaren konkurranserytter. Derfor arrangerer vi stevner med tanke på rekruttering og mestringsfølelse. For våre mer erfarne sprangryttere tilbyr vi ukentlige sprangtreninger for Trond Clemmetsen.

BRK arrangerer stevner fra 0 cm til 100 cm

Dressur

I dressur skal rytter og hest “danse” gjennom øvelser som skal vise deres samspill. Det er om å gjøre å ha en lydhør hest som forstår rytterens nesten usynlige signaler.
Dressur krever hardt arbeid over lang tid. Hest og rytter skal forstå hverandres signaler på en måte som gjør at hesten yter sitt beste.

BRK har arrangert distriktstevner på nivå fra LC til LA.